Pizza margharita

791
SHARE
loading...

O reteta de pizza pe care trebuie neaparat s-o incerci. Este foarte simpla, pana si copii de la curs au reusit sa o faca.

Aluatul de pizza:

700 g faina
400 ml apa la temperatura camerei
1 lingurita de sare
2 linguri de ulei de masline
12 g drojdie proaspata
Sosul de rosii:

3 linguri de pasta de rosii sau o conserva de rosii taiate.
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita sare
2 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:
1. Se pune apa intr-un castron apoi se adauga drojia.
2. Se amesetca cu o lingura pana cand se dizolva bine drojdia.
3. Dup ace s-a dizolvat drojdia adaugam jumatate din cantitatea de faina si amestecam .
4. Dupa ce am incorporat faina adaugam sarea, uleiul de masline si restul de faina.
5. Amestecam bine pana cnd se incorporeaza toate ingredientele.
6. Dup ace s-ao incorporate toate ingredientele punem aluatul pe o planseta tapetata cu faina si framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini cel putin 5 minute.
7. Punem aluatul intr-un castron si il acoperim cu folie alimentara.
8. Lasam aluatul sa dospeasca 30 -40 de minute.
9. Dupa ce a dospit aluatul il portionam in functie de marimea tavi de pizza
10. Intindem aluatul cu ajutorul degetelor, de la mijloc spre exterior.
11. Punem sosul de rosii peste aluat apoi presaram cu mozzarella si frunze de busuioc.

Sosul il preparam astfel:
Se pune pasta de rosii intr-un bol si se amesteca cu 100 ml apa. Daca folosim conserva de rosii nu mai trebuie sa adaugam apa.
Se adauga sarea, oregano si uleiul de masline.
Se amesteca si se lasa deoparte pana cand dospeste aluatul.

loading...