Vreau sa va prezint in urmatoarele randuri o retata extrem de delicioasa cu somon. Un tartar pe care odata ce l-ati gustat sigur o sa va cucereasca.
Ingrediente:
200 g file de somon proaspat
1 lingurita de mustar fin
sucul de la o lamaie
1 lingurita de capere in otet de mere
sare si piper dupa gust
1 lingurita de patrunjel tocat marunt
1 lingurita de ulei de masline
Mod de preparare:
Tocati somonul in bucatele mici cu un cutit. bagati somonul tocat in firgider.
Puneti caprele si mustarul intr-un blender sau mixer vertical si faceti-le pasta fina. Puneti pasta de obtinuta intr-un castron adaugati uleiul, sucul de la o lamaie si potriviti de sare si piper.
Tocati patrunjelul foarte fin.
Inainte cu 10 minute de a servi tartarul se amesteca somonul cu sosul de mustar si capere. Puneti Tartarul in cupe mici apoi rasturnati-l pe o farfurie, presarati 2-3 bobite de capere si patrunjel tocat marunt.