O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Tarta cu ficat

ID-100165855
[adsense float=’left’]Tarta cu ficat

Ingrediente:

1 ou
150 g unt moale
250 g faina
o lingura de lapte
un varf de cutit sare

pentru umplutura:

150 g ficat de pasare
o ceapa un catel de usturoi
un ou
150 g smantana
o lingura frunze de busuioc
un praf de nucsoara
sare si piper deupa gust

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca oul cu untul moale, se adauga laptele si sarea. Se amesteca si se lasa la frigider pentru o ora. Se scoate aluatul din frigider si se intinde. O tava pentru tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se pune foaia de aluat. pentru umplutura, ficatul se mixeaza cu ceapa si usturoiul, se adauga oul, smantana, busuiocul, nucsoara, sarea si piperul apoi se mixeaza dinou.

Se unge aluatul din tava cu ou batut si se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate si se toarna umplutura. Se niveleaza si se da la cuptor pentru 30 ninute. Se lasa sa se raceasca apoi portioneaza.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.