O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Tocana de vita

tocana de vita
[adsense float=’left’]Tocana de vita

Ingrediente:

800 g carne de vita
100 g bacon
1 kg morcovi
1 kg cartofi
250 g mazare din conserva
2 foi de dafin
un catel de usturoi
2 cepe
1 lingura faina
500 ml vin alb
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-o cratita se rumeneste carnea in ulei incins, dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga baconul taiat marunt se mai rumeneste putin.

Se adauga fainase amesteca bine si se toarna vinul amestecand inca un pic. Se pune ceapa taiat solzisori si usturoiul taiat marunt, morcovii curatati si taiati felii mai groase, foile de dafin sare si piper dupa gust.

Se lasa la fiert 80 minute timp in care fierbem separat cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare.
Dupa ce s-a fiert carne bine adaugam mazarea, cartofi fierti si strecurati apoi oprim focul si lasam sa se odihneasca 5 minute.

Tocana de vita se serveste fierbinte.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.