O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri de sezon

Mamaliga ardeleneasca

mamaliga-ardeleneasca
Ingrediente:

Pentru mamaliga:
250 g faina de malai
500 ml apa
o lingurita sare.
Alte ingrediente:
smantana 250 ml
branza telemea 200 g
slaninuta 200 g sau bacon

Mod de preparare:
Se pune apa cu sarea la fiert intr-o oala cu fund dublu. Cand apa a dat in clocot se adauga faina de malai in ploaie si se amesteca continuu sa nu se formeze gogoloase. Focul trebuie sa fie dat la mic. se lasa sa fiarba mamaliga amestecand sa nu se prinda de fund.
Separat se taie slaninuta cucatele si se pune intr-o tigaie pe foc mediu, se lasa sa se topeasca pana cand devin crocante.Se acot din grasimea lasata cu ajutorul unei spaule si se pun pe o farfurie.
Cand e gata mamaliga se ia de pe foc si de lasa sa stea 5 minute intre timp luam un vas de iena sau unul care merge la cuptor si ungem cu grasimea de la slaninuta marginile. Punem un strat de mamaliga un strat de branza rasa apoi smantana si cateva jumari, inca un strat de mamaliga, branza, smantana si jumarele. Se baga vasul la cuptor pentru 20 minute.
Se serveste fierbinte

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.