Aceasta reteta este perfecta datorita gustului delicios si pentru ca suntem in plin sezon de afine.
Ingrediente:
100 g zahar + 2 linguri
100 ml ulei
1 ou
80 ml lapte
1 esenta de vanilie
130 ml iaurt
190 g faina
1 lingurita praf de copt
un pic de sare
250-300 g afine
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol oul ci zaharul si bateti-l bine apoi adaugati laptele, uleiul si iaurtul. Amestecati bine pana cand toate ingredientele s-au combinat.
Separat amestecati faina cu praful de copt si sarea Dupa care adaugati treptat ingedinetle lichide amestecand continuu cu un tel.
Pregatiti tava pentru briose, ungeti-o cu unt sau daca aveti hartie speciala puneti cate una in fiecare forma.
Umpleti formele de briose de trei sferturi apoi puneti in fiecare forma afine.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-22 de minute.
Dupa ce s-au copt briosele lasati-le sa se raceasca apoi le puteti servi alaturi de o cana cu lapte.
Aceasta reteta o puteti prepara si cu alte fructe de sezon de exemplu cu piersica, caise, zmeura, mure, mere, pere.
Photo and recipe: http://www.trufflesandtrends.com/home/2015/8/11/soft-and-moist-blueberry-muffins