Pentru carnea de vita:
1/3 ceasca sos de soia
1/4 cana frunze de coriandru, tocate
Miere 1 lingura
1 lingurita ulei vegetal
1 catel de usturoi, tocat
Suc de lamaie 1 lingurita
1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
1 lingurita fulgi de ardei rosu
1 lemongrass tulpina, taiat in felii mici sau pudra de lemongrass 1 lingurita
500 g carne de vita
Pentru sos:
1/4 cana sos de soia
1 lingura ulei de susan
3 lingurite suc de lamaie
2 linguri de miere
1 lingurita ghimbir proaspat ras
2 catei de usturoi, tocati
1/4 lingurita fulgi de ardei rosu chilly
pudra de lemongrass 1 lingurita
3 cepe verzi, feliate
Mod de preparare:
Carnea de vita:
Amestecam toate ingredientele intr-un bol apoi punem carnea in marinata obtinuta si bagam vasul acoperit in frigider pentru cel putin o ora. Dupa ce am marinat carnea o scoatem din bol si o punem pe gratarul incins sau intr-o tigaie cu fundul gros. Prajim carnea la foc mare medieu pe fiecare parte timp de un minut. Carnea se prajeste in fnctie de preferinta mai facuta sau in sange.
Obligatoriu dupa ce ati prajit carnea trebuie sa o lasati sa se odihneasca atatea minute cat timp a stat pe foc.
Pentur sos:
Amestecati toate ingredientele intr-un bol apoi lasati sa stea 10 minute dupa care serviti sosul obtinut alaturi de carnea prajita si feliata.
Se serveste carnea taiata felii mai subtiri cu un castronel de sos alaturi.