Laptele condensat este destul de scump asa ca m-am gandit sa va arat reteta mea de lapte condensat. Se prepara usor din doar doua ingrediente dar aveti nevoie de putina rabdare. Iata de ce avem nevoie:
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 l lapte
400 g zahar
Mod de preparare:
Puneti laptele la fiert intr-o cratita antiaderenta. Cand a inceput sa fiarba adaugati zaharul apoi amestecati bine pana cand zaharul se topeste. Portriviti focul la mic si lasati sa fiarba 30-40 de minute amestecand continuu sa nu se prinda de fund.
Cand observam ca laptele isi schimba culoarea inseama ca mai avem putin si e gata. Laptele trebuie sa scada aproape de jumatate. Consistenta lui trebuie sa fie ca si o budinca moale. Lasati sa se raceasca apoi il puteti turna intr-un borcan uscat si pastre la frigider cateva saptamani.
Puteti sa adaugati si arome daca doriti de exemplu esenta de vanilie. Esentele se adauga inainte cu 10 minute sa fie gata laptele condensat.