Azi am stat si m-am tot gandit ce sa prepar dulce pentru familia mea, asa ca m-am pus sa caut prin retetele mele mai vechi si ca de obicei am avut noroc. Am gasit reteta de tarta cu nuci si mere, super buna si usor de facut. Dar am vrut o decorez altfel, in reteta originala feliile de mere se asezau in cerc formand astfel un evantai fumos de mere, asa am mai ornat-o si altadata, trebuia ceva nou, asa ca am cerut sfatul celor doua ajutoare (ficele mele) iar ele au zis ca vor trandafiri si iata ce a iesit: o minunata tarat cu trandafiri din mere. Aceasta tarta este prefecta pentru Valentine`s day sau de 8 Martie.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru crusta:
2 1/2 cani nuca macinata
4 linguri unt topit
2 linguri de zahar
1 albus de ou
1/2 lingurita de sare
Pentru crema:
1 1/2 cupe de lapte
6 galbenusuri de ou
1/2 ceasca sirop galben (reteta o gasiti pe site)
1/4 cupa amidon de porumb
1/4 lingurita de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor:
2 mere rosii mari
zeama de la o lamaie
1/4 cana gem de caise incalzit.
Mod de preparare:
Pregatim crusta astfel:
Incalzim cuptorul la 200 de grade
Puneti muca macinata intr-un bol si adaugati toate ingredientele pentru crusta, untul, zaharul, albusul de ou si sarea, amestecati bine. Ungeti o forma de tarta cu unt apoi puneti compozitia de nuci si presati bine pe margini si pe fundul tavi, pana cand obtinem o crusta uniforma. Coaceti crusta 15 minute.
Crema:
Se toarna laptele intr-o cratita si il punem la fiert pana cand incepe sa faca bule mici pe margini.
Intr-un alt bol amestecati galbenusurile cu siropul galben, amidonul de porumb si srea. Luati laptele de pe foc si incepeti sa turnati cate un pic peste galbenusuri amestecand continuu. Dupa ce ati incorporat tot laptele fierbinet puneti compozitia inapoi in oala si apoi oala pe foc mediu. Fierbeti amestecul pana cand se ingroase.
Cand s-a ingrosat se ia oala de pe fos se incorporeaza vanilia si se transfera intr-un alt bol sa se raceasca de jumatate.
Asamblarea tartei.
Scoateti crusta de nuci din tava, asezati ceusta pe un platou apoi turnati crema de vanilie in crusta. Nivelati cu o spatula.
Spalati merele apoi le taiati in jumatate, scoateti cotorul usor cu o lingurita apoi feliati jumatatile in felii suptiri si puneti-le intr-un vas cu apa si suc de lamaie. Apa trebuie sa fie fierbinte dar nu clocotita. Lasati feliile de mar in apa fierbinet 1 minut sau pana cand vedeti ca s-au inmuiat si se pot rula.
Luati cate o felie de mar si rulati-o petru a obtine mijlocul trenafirului apoi luati inca o felie si o rotiti in jurul primei felii apoi alta si tot asa pana can obtineti un trandafir. Puneti trandafirii pe tarta. Incalziti gemul de caise si suptiatil cu o lingura de suc se lamaie sau de apa apoi turnati usor peste trandafiri. Gemul va conferii un luciu frumos is va proteja merele sa nu se oxideze.
Bagati tarta la frigider pentru 1 ora apoi se poate servi.