Acest sos caramel este un deliciu. Il puteti folosi atat la prepararea unor creme pentru torturi sau prajuturi cat si ca topping pentru inghetata, salata de fructe etc.. Se poate prepara si cu unt sarat astfel devine o umplutura perfecta pentru tarta cu caramel sarat si ciocolata.
Se prepara usor din doar 3 ingredinete.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
200 g zahar
120 ml smantana dulce
80 g unt
4 linguri de apa.
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai adanca puneti zaharul si cele 4 linguri de apa pe apoi puneti cratita pe foc. Amestecacti pana cand se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba reduceti focul la medium- mic lasati sa clocoteasca pana cand incepe sa-si schimbe culoarea. In fucntie de cat de inchis la culoare vreti sa fie caramelul atat il lasati sa fiarba. Culoarea perfecta este de maro auriu inchis. Mare atentie sa nu se arda zaharul.
Cand are culoarea potrivita si se simte miros de zahar caramelizat adaugati untul rece si amestecati. Mare atentie zahrul va incepe sa faca spuma. Adaugati si smantana dulce, amestecati continuu sa se omogenizeze compozitia. Mai lasati pe foc pana cand incepe sa se ingroase. In functie de cat timp il tinem pe foc atat de gros va fi produsul finit. Aveti insa grija, nu trebuie sa fie forte gros, deoarece cand se raceste se ingoase destul de mult.
In filmultetul de mai jos veti vedea metoda exacta de preparare.