Va spuneam in articolul precedent ca am sa revin cu cateva retete de paste si nu numai pe care puteti sa le preparati cu sosul Alfredo. Iata ce ingrediente ne trebuie pentru acest preparat:
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
1 cana de mazare congelata
200 g sunca presata
1 ceapa mica
sare si piper dupa gust
patrunjel verde pentru decor
Sos Alfredo reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/sos-alfredo/
Mod de preparare:
Puneti uleiul intr-o tigaie apoi adaugati ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliat, un pic de sare si caliti pna acand ceapa devine usor trensparenta.
Adaugati mazarea congelata 1/2 cana de apa si lasati sa fiarba pana cand mazarea este gata iar apa s-a evaporat.
Taiati sunca presata in cubulete.
Preparati sosul alfredo dupa reteta. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand s-au fiert pastele strecurati-le si pastrati 1/2 cana din apa in care au fiert pastele.
Puneti pastele intr-un castron apoi adaugati mazarea sotata, sunca taiata cubulete si sosul alfredo. Amestecati bine apoi servit pastele calde cu patrunjel verde tocat deasupra.
* Daca vi se pare ca sosul s-a inrosat mai tare adaugati cateva linguri din apa de la paste.