Am primit de la un prieten de familie o pungulita de icre de crap cam 200-250 g si bineinteles cum mie imi place la nebunie salata de icre m-am pus si le-am preparat repejor. Poza este facuta la ce a mai ramas dupa prima runda de infruptare. In urmatoarele randuri am sa va prezint metoda mea rapida de a prepara aceasta salata de icre.
Ingrediente:
100 g icre de crap ( plus minuns cateva grame le-am cantarit din ochi)
1 felie de paine
300 g ulei de floarea soarelui
zeama de la 1/2 lamaie
200 ml apa minerala
1/2 ceapa rasa pe razatoarea fina
sare daca mai este nevoie.
Mod de preparare:
Puneti icrele intr-o sita deasa si spalati-le putin de excesul de sare apoi lasati-le sa se scurga bine.
Dupa ce s-a scurs apa de pe icre, puneti-le intr-un castron, curatati-le de pielite daca au, apoi puneti zeama de lamaie peste ele si lasati sa stea asa 5 minute.
Intre timp inmuiati painea in apa dupa care o stoarceti bine. De la paine folositi doar miezul aproximativ 100 g.
Pentru a amesteca puteti folosi un tel sau un mixer de mana, eu am folosit mixerul deoarece merge mai repede dar se sparg din icre, acum ramane sa folositi ce doariti dumneavoastra.
Turnati uleiul in fir in timp de amestecati continuu ca si la maioneza cand vedeti ca s-au ingrosat icrele adaugati painea inmuiata si putina apa minerala.
Amestecati continuu pana cand ati incorporat tot uleiul. Daca icrele se ingroase prea tare adaugati cate un pic de apa minerala dar nu toata odata.
In functie de calitatea uleiului salata de icre se va ingrosa mai repede sau nu.
Dupa ce ati obtinut consistenta dorita adaugati ceapa rasa pe razatoarea fina, amestecati bine si potriviti gustul cu sare si zeama de lamaie.
Puneti salata intr-un castron acoperiti-o cu folie alimentara si bagati-o in frigider pentru 1 ora dupa care se oapte servii alaturi de masline si paien prajita.