O reteta suta la suta italiana perfecta pentru o multitudine de preparate.
Am marea onoare sa va prezint aceasta reteta direct de le una dintre cele mai talentate bucatarese din regiunea Trevigiano Italia.
Acest confi de rosii il puteti folosii la paste, salate, bruschette si multe akte preparate.
Iata de ce ingrediente avem nevoie:
1 kg rosii chery de culori diferite
250 ml ulei de masline
3-4 fire de rozmarin proaspat
5-6 crengute de cimbru proaspat
5-6 catei de usturoi maricei
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Preincalzit cuptorul la 250 de grade.
Spalati rosiile si uscati-le cu un prosop apoi puneti-le pe o tava intr-un singur rand.
Adaugati usturoiul curatat, rozmarinul, cimbrul, uleiul de masline apoi sarea si piperul.
Bagati tava in cuptor pentru 40-50 de minute pana cand rosiile s-au inmuiat.
Lasati rosiile sa se raceasca complet apoi puneti-le in borcante, acoperiti-le cu ulei de masline. Adaugati ulei in plus daca este nevoie.
Tineti borcanele in frigider inchise ermetic pana in moamentul folosirii.