Fursecuri cu gem de zmeura

880
SHARE
loading...

fursecuri-cu-gemAceste fursecuri sunt preferatele mele inca din copilarie. Sunt usor de preparat nu necesita foarte multe ingrediente si impreuna cu copii este o adevarata delectare sa pe preparati. Eu de obicei le prepar sambata impreuna cu feltele mele, se pot consuma si doar pudrate cu zahar sau cum va propun in aceasta minunata reteta sa lipiti cate 2 bucati cu gem.
[adsense float=’left’]Sa vedem de ce anume avem nevoie:
Ingrediente:
300 g faina 250 pentru aluat si 50 pentru planseta
125 g unt
1 ou
100 g gem de zmeura
125g zahăr pudră
zahăr pudră pentru decor
1/2 linguriță de sare

Mod de preparare:

Punem untul si zaharul pudra intr-un bol si mixam pana cand obtinem un unt spumos apoi adaugam oul si mixam bine in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugam sarea si faina apoi framantam putin pana cand obtinem un aluat omogen si potrivit de tare. Acoperim aluatul in folie alimentara si il bagam la frigider 30 minute. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute scoatem aluatul din frigider, presaram pe planseta faina si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Bagam formele cu care vrem sa taiem aluatul in faina si apoi portionam aluatul in diferite forme, dar potrivim cate doua ca sa avem pereche. Jumatate dintre formele taiate de mai taie le mijloc in forma de inimioara sau cerc dupa preferinta. Astfel vom obtine o baza plina si o parte gaurita la mijloc, unde se va vedea gemul.
Punem fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 10 minute sau pana cand capata o culoare usor maronie pe margine.
Dupa ce s-au copt le scoatem pe un platou sa se raceasca apoi dupa ce s-au racit luam o parte plina o ungem cu gem apoi o acoperim cu o parte gaurita la mijloc. Dupa ce am umplut toate fursecurile presaram zahar pudra deasupra.

loading...