O reteta simpla dar foarte gustoasa, este gata in 10 minute. Este perfecte pentru o gustare rapida sau ca si apreitiv.
Ingrediente:
1 avocado
o conserva mica de fasole alba
2 linguri de lamaie
o legatura mica de patrunjel verde
3 linguri de ulei de masline
1/2 lingurita de usturoi granulat
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Taiem avocado in jumatate pe lung, scoatem samburele apoi cu ajutorul unei linguri de supa scoatem miezul. Desfacem conserva de fasole, o spalam sub jet de apa rece si o lasam sa se stoarca 5 minute.
Intr-un belender sau robot de bucatarie punem miezul de la avocado, fasolea, patrunjelul, zeama de lamaie, usturoiul granulat, uleiul, sare si piper, mixam bine pana cand obtinem o pasta omogena. Gustam si potrivim gustul cu sare si piper.
Servim hummusul de avocado alaturi de tortillia, pe feli de paine parjita sau pe biscuiti sarati.