Aceasta reteta este traditionala din ardeal, specificul acestei retete este sosul de maioneza si smantana care se toarna peste ouale umplute.
Pentru aceasta reteta vem nevoie de:
10 oua + 1 pentru maioneza
150 g pate de ficat de porc sau pui
200 ml smantana
300 ml ulei
1 lingura mustar
sare dupa gust
Mod de preparare:
Puneti cele 10 oua la fiert in apa cu putina sare, din momentul in care incep sa fiarba, se lasa pe foc 8 minute.
Adaugati un minut pentru ouale foarte mari si scadeti un minut pentru ouale mici. Dupa ce ati fiert ouale scurgeti apa fierbinte, turnati apa rece peste ele si lasatile sa se raceasca in apa.
Intre timp preparati maioneza dintr-un ou intreg astfel:
Puneti oul cu tot cu albus intr-un bol mai adanc si cu ajutorul unui mixer bateti oul cu un pic de sare si mustar adaugand treptat uleiul in fir. Cand este gata maioneza amestecati-o cu smantana.
Curatati ouale de coaje si taiati-le in jumatate, scoateti galbenusul si puneti-l intr-un bol. Sfarmam galbenusurile cu o furculita apoi adaugam pateul si 2 linguri de maioneza cu smantana. Trebuie sa obtinem o pasta omogena dar destul de consistenta.
Puneti sos de maioneza si manatana pe un platou, nu foarte mult pentru ca trebuie acoperite si ouale. Umpleti albusurile de ou cu pasta de galbenusuir si pate apoi le intoarceti cu taietura in jos pe platou.
Dupa ce ati umplut si asezat toate ouale, luati cu o lingura din sosul de smantana si maioneza si puneti pe fiecare ou in parte.
Dupa ce ati pus sosul peste oua decorati cu picaturi de ketchup dulce si frunzulite de patreunjel verde.