[adsense float=’left’]Ingrediente:
400 g piet de pui
4 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie tocata marunt
2 catei de usturoi
un varf de cutit de fulgi de ardei iute optional
1 lingurita de oregano
1 lingurita de busuioc uscat 1 lingurita de usturoi granulat
1 lingurita de ceapa granulata
250 ml vodka simpla fara arome
1 conderva de rosii cuburi in bulion
1/2 ceasca de smantana dulce pentru gatit
cateva frunze de busuioc frunze
50 g Parmiggiano Reggiano
sare si piper dupa gust
500 g paste penne
Mod de preparare:
Punem apa cu sare la fiert pentru paste.
Punem 2 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mai adanca sau intr-o cratita, cand s-a incins adaugam pieptul de pui taiat marunt cubulete. Prajim de jumatate puiul apoi adaugam sare si piper. Il scoatem pe o farfurie si il lasam deoparte.
In aceiasi tigaie punem celelalte doua linguri de ulei si calim bine ceapa si usturoiul, cand ceapa s-a inmuiat putin adaugam vodka si lasam sa fiarba pana cand scade de jumatate. Adaugam rosiile, si condimentelor fulgi de ardei iute, oregano, ceapa si usturoiul granulat, oregano si busuiocul uscat, amestecam putin apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba asa acopeit la foc mediu timp de 30-35 de minute. Dupa ce a fiert adaugam smanatana, jumatate din frunzele de busuioc taiate marunt, pieptul de pui mai lasam sa fiarba 10 minute.
Fierbem pastele in multa apa cu sare le strecuram apoi adaugam sosul si parmezzanul ras. Amestecam bine ca sa se imprastie sosul pe toate pastele apoi le servim fierbinti cu busuioc taiat marunt deasupra si parmezzan ras.