Aceasta este salata perfecta de iarna, are tot ceea ce iti trebuie pentru a te umple de energie.
Ingrediente:
1 pastarnac sau patrunjel radacina
1 buc sfecla rosie mica
2 linguri de grau fiert (arpacas)
1 buc morcov mic
2 linguri nuci tocate
Praz 10 cm , verde si foarte slab, de preferinta partea de sus verde
frunze de salata verde, cum ar fi romane, tocata fasii
marar proaspat de orice tip
sucul proaspat de la o lamaie
1 lingurita ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Mod de prparare:
Curatati si taiati legumele in felii subtiri apoi le puneti intr-un castron. Graul se fierbe cu o frunza de dfin si putina sare le sfrarsit. La 2-3 linguri de grau puneti o cana de apa.
Nucile le tocati grosier cu cutitul, salata o feliati in fasii si o puneti pe un platou. Dun ulei si suculu de la lamaie impreuna cu sarea si piperul faceti o vinagreta amestecati bine cu un tel pana cand se omogenizeaza bine apoi adaugati mararul toacat marunt.
Dupa ce ati tocat toate legumele felii subtitri adaugati vinagretam amestecati bine si lasati sa se patrunda 10 minte dupa care turnati toate legumele si vinagreta peste platoul cu salata si serviti imediat.
Daca sunteti alergic la nucu adaugati seminte de floarea soarelui sau de dovleac.