Ciorbita de vitel
Aceasta este o reteta potrivita pentru copii de peste 10 luni, dar daca adaugi cateva condimente in plus va fi buna pentru intreaga familie.
Carnea de vitel poate fi destul de tare pentru micut, de aceea poti sa o pasezi si sa o adaugi peste zeama.
Iata ce ingrediente ne trebuie:
200 g carne de vitel
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei
1 cartof
2 linguri de orez
cateva frunze de patrunjel
putina sare
Mod de preparare:
Carnea de vitel se spala bine in apa rece, se taie bucati mici si se pun la fiert in apa cu un varf de cutit de sare.
Cand da in clocot se spuneaza ( adica se indeparteaza spuma de deasupra cu o spumiera).
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, apoi cand carnea e aproape fiarta se adauga legumele. Dupa ce sunt aproape fierte si legumele se adauga orezul spalat. La sfarsit cand au fiert toate se adauga frumzele de patrunjel tocat marunt si se opreste focul.
Pentru copii mai mari de 1 an se poate face varianta cu mai multe condimente, astfel se obtine o ciorbita pentru intreaga familie. Mai poti adauga, rosii, piper, chimen.