[adsense float=’left’] Mousse de branza cu sos de zmeura
Ingrediente pentru sosul de zmeura:
2 linguri de zahăr tos
1 1/2 lingurita amidon de porumb
treime de cana apa rece
jumătate lingurita de suc de lămâie
1 1/2 cani zmeura proaspeta sau congelata
Pentru mousse de branza:
250 g crema de branza mascarpone
2/3 cană de zahăr pudră
2/3 ceasca smantana dulce de frisca
Jumătate linguriță de sirop de porumb sau miere
Extract de vanilie jumătate linguriță sau o esenta de vanilie
Pnetru crusta de biscuiti:
3/4 cana biscuiti zdrobiti, graham, digestivi sau amaretti dupa preferinta
1 1/2 lingura zahar pudra
2 linguri de unt topit
1 lingurita scortisoara praf
Mod de preparare:
Sosul de zmeura:
Dizolvati amidonul in apa rece apoi intr-o cratita puneti restul de ingredienta. Puneti cratita pe foc apoi turnati si amestecul de amidon. Amestecati continuu pana incepe sa fiarba, apoi dati focul la mic si lasati sa fiarba in continuare pen ce se ingroase sosul. Cand este gata luati-l de pe foc si bagati-l in figider sa se raceasca.
Mousse de branza:
Bateti mantana pana obtineti o frisca consistenta, apoi adaugati branza si restul ingredienteloe, amestecati bine si dati la rece pentru 15 minute.
Pentu crusta de biscuiti:
Sfarmati biscuiti ca sa obtineti treisferturi de cana de biscuiti zdrobiti. Puneti biscuitii gata zdrobiti intr-un cadstron apoi adaugati intul topit, zaharul pudra, si praful de scortisoara, amestecati bine.
Asamblarea: Se pune pe fundul a 4 pahare crusta de biscuiti, apoi tasati bine, cel mai bine este sa impartiti in portii egale toate componentele. Dupa ce ati pus crusta se pune mousseul de branza, iar mai apoi siropul de zmeura. si frunzulite de menta deasupra. Puteti lasa si catve fructe intregi tot pentru decor. Cel mai bine este sa asamblati paharele numai in momentul servirii.