Un desert foarte ingenios, aspectos si usor de preparat. Daca o sa incercati aceasta retata sigur nu o sa va para rau.
Ingrediente:
2 oua + un ou pentru uns
0 ceasca de cafea de zahar
o ceasca de ulei
1 praf de copt
o ceasca de lapte
coaja de la o lamaie
1 esenta de vanile
un pic de sare
faina cat cuprinde
Nutella pentru umplut
Mod de preparare:
Pentru masuratoare folositi aceiasi cana.
Puneti intr-un bol ouale, uleiul, laptele, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul, praful de copt si amestecati bine cu un tel pana cand toate ingredientele se combina.
Dupa ce ati batut bine ingredinetele umede adaugati faina cernuta. Faina adaugati-o treptat pentru ca trebuie sa obtineti un aluat potrivit de moale.
Dupa ce ati framantat aluatul il intindeti pe o planseta tapetata cu faina, intr-o foaie de circa 1 cm grosime.
Cu un castronel sau un pahar taiati cercuri din aluat. In finctie de cat de mare este cercul atat de mare va fi lebada.
Intindeti usor cercul ca sa obtineti o forma ovala.
Puneti nutella pe o parte a cercului apoi lipiti marginile. Taiati cu un cutit o fasie subtire de pe partea dreapta a aluatului si o ridicati usor. Partea care a ramas o crestam usor cu cutitul dar sa nu trecem si de a doua foaie.
Puneti lebedele pe o tava cu hartie de copt si ingeti-le cu ou batut. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc.
Urmariti imaginile si sigur veti reusii.