O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Osso Buco

Osso Buco este un preparat din bucataria itliana. Se serveste la mese festive de sarbatori si nu numai.
Timpul de preparare este destul de mare de aceea va trebuie rabdare, dar merita asteptare.

Ingrediente:
6 bucati de rasol de vitel, vita sau porc la alegere
200 g faina
100 ml ulei de masline
1 ceapa mare
2 morcovi
cateva fire de apio
250 ml vina alb
2 linguri pasta de tomate
1 cutie mare de rosii decojit
200 ml supa de pui sau legume
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de cimbru
1 lingura de oregano uscat
1 frunza de dafin
sare si piper

Mod de preparare:
Mai intai legati bucatile de carne cu o sfoara de bucatarie pe mijloc, aceasta procedura ajuta carnea sa nu se sfarma in fimpul fierberii.

Intr-o oala mai mare puneti uleiul la incins pe foc mediu-mare. Asezonati carnea bine cu sare si piper pe ambele parti apoi tavaliti bucatile de carne prin faina, scuturati usor pentru a inlatura excesul. Puneti bucatile de carne in uleiul incins si prajiti pentru 3-4 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc bine.

Scoateti bucatile de carne gata prajite pe un platou si puneti-le deoparte. Bucatile de carne se prajesc pe rand.

Dupa ce ati prajit toate bucatile de carne adaugati in uleiul ramas ceapa tocata marunt, tijele de telina taiate bucati, morcovul taiat rondele apoi asezonati cu sare si piper. Lasati sa se prajeaca 5-6 minute pana cand incep sa se rumeneasca pe margini.

Adaugati pasta de tomate, amestecati si lasati 30 de secunde sa se gateasca impreuna cu legumele apoi adaugati vinul alb si lasati sa fiarba 1 minut.

Adaugati si rosiile tocate, supa de legume sau vita, rozmarinul, cimbrul, oregano si carnea amestecati bine apoi lasati sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba reduceti focul la minim acoperiti oala si lasati sa fiarba timp de 2 ore pana cand carnea cade de pe oase. verificati la fiecare jumatate de ora starea carnii.

Dupa ce carnea este fiarta scoateti-o pe un platou si acoperiti-o cu o folie de aluminiu.

Dati focul la mare si lasati sa fiarba fara capac pana cand scade si sosul se ingroase aproximativ 5 minute.
Puneti carnea inapoi in oala.

Serviti Osso buco cu garnitura de risoto milaneze, piure de cartofi, mamaliguta, fasole etc..

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.