O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sanatate

Nutrientii si importanta lor in alimentatie

Nutrientii si importanta lor in alimentatieAlimentatia constituie una dintre modalitatile de a dobandi energie pentru a trai.Toate alimentele pe care le consumam sunt formate din nutrienti sau elemte nutritive. [adsense float=’left’]Energia dobandita de corpul omenesc prin hrana ingerata se masoara in calorii. Caloriilesunt furnizate de catre urmatorii nutrienti: proteine, glucide si lipide. Acestea, impreuna cu alti nutrienti alcatuiesc cei sapte constituienti de baza ai alimentelor:
– glucide ( carbohidrati)
– proteine
– lipide ( grasimi)
– vitamine
– saruri minerale
– fibre alimentare
– apa

Aceste elemente nutritive sunt folosite de organism pentru indeplinirea diferitelor functii cum ar fi: intretinerea si repararea celulelor, buna desfasurare a reactiilor chimice din corp, furnizarea de energie prin contractia muschilor, transmiterea impulsurilor nervoase, secretia glandelor cu secretie interna, crestere, reproducere practic fara acesti nutrienti corpul nostru nu ar putea functiona.
Metabolismul este mecanismul prin care organismul foloseste hrana pentru indeplinirea acestor funcii.
In viitoarele articole voi dezbate si voi analiza pe rand rolul de baza al acestor componente esentiale ale alimentelor, elemente pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca pentru a sti sa se alimenteze sanatos.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.