O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort in doua culori – aproape Red Velvet Cheesecake

tort in doua culori

Un tort elegant, delicios care imbina doua culori frumoase si doua gusturi perfecte. Deliciosul blat aproape red velvet rosu combinat cu cheesecake-ul alb este combinatia perfecta de gusturi si o armonie desavarsita de culori.

Tort in doua culori

Ingrediente: Pentru blatul rosu

150 g unt
150 g zahar pudra
2 oua
150 g faina
2/4 lingurita praf de copt
o ciupitura de sare
colorant rosu
siropul:
2 linguri de sirop de visine
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade.

Spumati cu mixerul untul cu zaharul 6 minute apoi adaugati cate un ou pe rand si cate o lingura de faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt.

Dupa ce s-au combinat toate ingredientele adaugati colorantul rosu si mixati pana cand s-au combinat toate ingredientele si obtineti o compozitie pufoasa si omogena.

Puneti compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm tapetata cu hartie de copt, bagati tava in cuptor si coaceti pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a copt lasati blatul sa se raceasca pentru 10-15 minute inainte de a-l scoate din forma.

Pentru cheesecake:
450 g crema de branza
110 g zahar
100 ml frisca
80 g smantana grasa
2 oua
1 esenta de vanilie
2 linguri de faina

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine pana cand obtineti o compozitie omogena.

Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( aceiasi in care ati copt blatul) apoi coaceti cheesecake-ul pentru 40 de minute la 180 de grade.

Cand s-a copt opriti focul la cuptor si lasati blatul sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.
Dupa ce s-a racit bagati tava in congelator pentru 2-3 ore.

Cheesecake-ul inghetat se transfera mai bine si se poate suprapune mai usor peste blatul red velvet.

Crema:

250 g mascarpone
120 g frisca
1 lingura zahar pudra
Amestecati toate ingredientele cu mixerul 3-4 minute.

Asamblarea:

Masurati ambele blaturile sa vedeti daca au aceiasi marime. De obicei cheesecake-ul este in pic mai mare, asa ca taiati putin din margine.

Amestecati siropul de visine cu zeama de lamaie si putina apa astfel incat sa obtineti un sirop mai concentrat pe gustul dumneavoastra.

Insiropati blatul rosu cu sirop apoi puneti jumatate din crema de mascarpone si intindeti-o peste blat. Puneti deasupra cheesecake-ul, presati putin apoi cu crema ramasa decorati tortul dupa bunul plac.

Inainte de a taia tortul tineti-l la temperatura camerei macar o ora.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.