O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Mousse de dovleac cu bicuiti de casa

mousse-de-dovleac-cu-biscuiti-de-casa
Dupa ce am facut placinta cu dovleac mi-a rams niste dovleac sotat asa ca m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu el doar nu o sa-l arunc. M-am uitat prin frigider sa vad ce mai am pe acolo si iata ce ingrediente am gasit si ce a iesit.

Ingredinete:
250 g piure de dovleac
200 ml frisca lichida
cate un varf de cutit de scortisoara, cuisoare macinate, nucsoara
zahar pudra 100 g
biscuiti de casa fragezi

Mod de preparare:
Batem frisca cu mixerul. In alt bol punem piureul de dovleac si mirodeniile scortisoara, nucsoara, cuisoare si zaharul amestecam bine toate ingredientele. Luam recipientele in care vrem sa servim mouss-ul si punem pe fundul acestora cate o lingurita de piure, restul il punem peste frisca batuta si mixam inca 1 minut. Punem frisca in pahare peste piureul de dovleac dupa care presaram cu putina scortisoara deasupra si punem cate un biscuite in fiecare pahar. Bagam paharele la frigider pentru 30 de minute apoi servim.
Piureul de dovleac il obtinem astfel:
Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare dupa care il punem intr-o cratita cu un pic de ulei si putina apa sa se caleasca. Calim dovleacul pana cand s-a inmuiat apoi se ia de pe foc se adautga zaharul si mirodeniile si se lasa sa se raceasa apoi se foloseste la placinta sau la mousse.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.