Frittata colorata de primavara

735
SHARE
loading...

frittata-colorata-de-primavaraO reteta de primavara cu spacific italian. Se poate prepara atat pe aragaz cat si in cuptorvarianta propusa de mine azi se prepara in cuptor.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
8 oua
1 ardei gras rosu
o mana de spanac
1 bulgare de mozzarelle
5-6 frunze de busuioc
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Puneti uleiul intr-o tigaie la incins. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o 5 minute apoi adaugati usturoiul tocat marunt si mai caliti 1-2 minute.

Luati tigaia de pe foc. Intr-un castron bateti ouale cu ardeiul tocat marunt, frunzele de spanac, mozzarella, sarea si piperul. Adaugati ceapa si amestecati bine.

Puneti compozitia intr-o tava ceramica pe care ati unso in prealabil cu ulei sau unt. Bagati tava in cuptor si coaceti pentru 40-45 de minute.

Fritatta va creste in cuptor dar se va lasa odata ce o scoateti din cuptor. Dupa ce s-a copt lasati frittata sa se odihneasca 5 minute apoi serviti-o alaturi de o salata.

loading...