O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Vinete cu mozzarella in sos de rosii

vinete-cu-mozzarella-in-sos-de-rosii
Poate ca nu o sa va vina sa credeti dar aceasta reteta are doar 5 ingredinte si este o bunatate.

Ingrediente:
2 vinete
250 g mozzarella
1 cana de pesmet
1 borcan Sos de rosii cu busuioc
patrunjel verde tocat.
sare si piper.

Mod de preparare:

Spalati bine vinetele apoi feliatile. Presarati-le cu putina sare lasati-le sa se scurga de zeama 15 minute. Luati cate o felie de vanata si tavaliti-o in pesmet pe ambele parti.

Puneti vintetele pe o tava stropita cu putin ulei apoi bagati tava in cuptor si coaceti pentru 20 de minute. Dupa primele 10 minute intoarceti vinetele.

Dupa ce s-au rumenit bine vinetele scoateti-le din tava si puneti-le deoparte. In aceiasi tava puneti jumatate din cantitatea de suc de rosii cu busuioc apoi aranjati un strat de vinete, un strat de mozzarella rasa suc de rosii, vinete si mossarella. In totatl trebuie sa aveti 2 straturi de vinete, 2 de mozzarella si doua de sos de rosii.
Deasupra presarati patrunjel verde tocat marunt.

Bagati tava in cuptor pentru 15-20 de minute.
Serviti vinetele calde.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.