Un desert perfect cu ciocolata si whiskey pentru o zi de relaxare. Este un desert bogat si plin de ciocolata cu un topping delicios de caramel.
Ingrediente:
56 g ciocolata cu lapte
125 g cacao
240 ml apa fierbinte
400 g zahar
240 ml ulei
3 oua + 2 galbenusuri
1 esenta de vanilie
30 ml whiskey
150 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
Pentru caramel
200 g zahar
100 ml frisca lichida calda
30 ml whiskey
1/2 lingurita sare
50 g alune sfarmate
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti ciocolata si cacaoa, apoi adaugati apa fierbinte amestecati cu un tel pana cand ciocolata se topeste iar cacaoa s-a dizolvat.
Adaugati zaharul, uleiul, whiskey-ul amestecati bine pana cand se topeste zaharul.
Cand s-a dizolvat zaharul adaugati ouale si cele 2 galbenusuri. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
Separat cerneti faina cu praful de copt apoi adaugati sarea la compozitia de ciocloata si faina. Amestecati incet cu un tel pana cand incorporatitoata faina.
Ungrti o tava cu ulei apoi turnati compozitia in tava. Bagati tava in cuptor la 180 de grade pntru 40 de minute.
cnd s-a copt chec-ul verificati cu o scobitoare apoi lasati-l sa se raceasca 10 minute in tava. Scoateti chec-ul din tava si asezati-l pe un gratar pe care in prealabil l-ati pus pe o tava.
Preparati caramelul astfel: puneti zaharul intr-o cratita perfect uscata la foc mediu sa se topeasca. Cand zaharul s-a topit mai lasati-l pe foc pana cand devine trensparent atunci adaugati frisca lichida incalzita. Amestecati cu un tel dar aveti mare grije la aburul fierbinte.
Dupa ce s-a omogenizat zaharul cu frisca lichida turnati caramelul fierbinte peste chec apoi presarati alunele zdrobite.
Lasati sa se raceasca checul cel putin o ora.
Se poate serbvi cu crema de frisca cu whiskey.