Ouale se pot fierbe in 3 feluri: oua tari, oua moi si oua cleioase. In urmatoarele randuri va voi spune cum si cat timp trebuie sa firbem ouala pentru a obtine un ou moale, cleios sau tare.
[adsense float=’left’]Oua fierte tari
Ingrediente:oua, apa si o lingurita de sare .
Mod de preparare:
Timpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasind acest timp galbenusul se impietreste. Dupa ce a fiert, se tin cateva secunde in apa rece, pentru a se curata mai usor.
Oua cleioase
Ingrediente:oua, apa, o lingurita sare.
Mod de preparare:
Ele trebuie sa fiarba astfel incit albusul sa fie prins in intregime, iar galbenusul semiinchegat. Metodele de firbere si secretele reusitei sunt aceleasi ca si pentru ouale moi, doar timpul de firbere este putin mai lung. Trebuie sa socotin 5-6 minute pentru prima metoda, 4 minute pentru a doua si 10 minute pentru a treia.
Servire: Ouale cleioase pot fi servite simple sau cu diferite sosuri calde, sos alb, sos
bechamel, sos de rosii.
Oua moi
Ingrediente:oua, apa, o lingurita sare.
Mod de preparare:
Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si jumatate pana la patru minute pentru a obtine un albus mai mult sau mai putin fiert. Timpul de firbere se va prelungi cu 30 secunde daca ouale sunt mari.