O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Clatite cu castravete Thalipeeth

Thalipeeth este un preparat foarte popular in india mai ales in Maharastrians.
Traditional este preparat cu faina din grau, ceapa, coriandru si alte condimente. Modul de servire al acestor delicioase clatite este alaturi de o portie generoasa de unt, sunt servite in special la mic dejun. Eu va propun o reteta cu faina de orez, deci fara gluten.

Ingrediente:
1 castravete fabio aproximativ o cana castravete razuit
2 ardei iuti verzi sau daca nu vreti sa fie picant folositi ardei gras
5-6 fire de ceapa verde
o legatira coriandeu verde
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita zahar
sare si piper dupa gust
3/4 cana faina de orez sau faina de grau
1/2 cana apa

Mod de prparare:
Curtati de coaja castrevetele apoi dati-l prin razatoarea mare. Spalati si tocati frunzele de coriandru.
Puneti toate ingredientele intr-un bol in afara de apa. Dupa ce ati amestecat putin ingredientele adaugati cate un pic de apa pana cand obtineti un aluat gros care curge.
Puneti o tigaie pe foc cu un pic de ulei apoi luati 1-2 linguri din compozitie in functie de cat de mare este tigaia apoi tot cu lingura intindeti usor aluatul pana la marginea tigaii. Prajiti pe ambele parti.
Serviti clatitele cu unt.
mod-de-preparare

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.