Ei bine pentru cina azi avem Dovlecei cu piept de pui si ciuperci in stil asiatic cu garnitura de orez. Tot ce pot sa va spun despre acest preparat este ca odata ce ati gustat nu va veti putea opri din mancat, este o bunatate.
Ingrediente:
500 g piept de pui taiata in fasii
3 linguri de amidon
1 lingura ulei
1 lingura ulei de susan
300 g ciuperci champignion
1 dovlecel potrivit
2 linguri de otet balsamic
3 catei de usturoi
2 lingurite ghimbir ras proaspat sau 1/2 lingurita ghimbir pudra.
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui fasii, spalati si curatati ciupercile apoi feliati-le. Dovlecelul spalati-l, taiatii capetele dupa care taiati-l pe lungime in jumatate dupa care il feliati.
Intr-un castron puneti feliile de piept de pui peste care adaugati amidonul, amestecati bine.
Puneti uleiul de floarea soarelui sau de rapita impreuna cu cel de susan la incalzit intr-o tigaie. Cand s-a infierbantat puneti puiul invelit in amidon sa se prajeasca la foc mediu mic.
Dupa ce s-a rumenit frumos pe toate partile scoateti pieptul de pui din tigaie intr-un castron.
Dupa ce ati scos puiul mariti focul la mediu mare, adaugati dovlecelul si ciuparcile in tigaie si gatiti pana cand se patrund bine legumele iar lichidul lasat de acestea s-a evaporat aproape de tot.
Adaugati usturoiul pisat si ghimbirul apoi gatiti inca 3 minute.
Dupa ce legumele au inceput sa se rumeneasca adaugati puiul in tigaie, amestecati bine apoi adaugati otetul balsamic si sosul de soia. Amestecati bine toate ingredientele si opriti focul.
Serviti preparatul alaturi de orez fiert.