O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Cosulete de cocos cu inghetata de vanilie si sos de capsuni

cosulete-de-cocos-cu-inghetata-de-vanilie-si-sos-de-capsuniAceste desert este perfect pentru petreceri, aniversari, de sarbatori sau orice alt eveniment. Se poate prepara cu o zi inainte iar in momentul servirii doar il asamblati. Copiii mei il adora.
ingrediente:
3 albusuri de ou
un pic de sare
400 g nuca de cocos
100 g zahar
1 esenta de migdale
1 lingura de faina
Inghetata de vanilie reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/inghetata-de-vanilie/
Pentru sosul de capsuni:
500 g capsuni
coaja de la o lamaie
60 ml zeama de lamaie
60 ml apa
1 lingura de zahar sau 2 daca capsunii nu sunt prea dulci

Mod de preparare:
Puneti albusurile intr-un bol cu zaharul si sarea, bateti-le spuma. Cand s-a format o spuma tare si lucioasa adaugati nuca de cocos, esenta de migdale, faina si amestecati cu o spatula.
formarea-cosuletuluiLuati o tava de briose de dimensiune mare (12 bucati), ungeti-o cu putin unt sau ulei apoi tapetati marginile formei cu aluatul de cocos. Aluatul trebuia sa aiba 1 cm grosime.
Bagati tava in cuptor la 180 de grade si coaceti pana cand pe margin s-a rumenit frumos cocosul.
Dupa ce s-au copt coculetele lasati-le 10 minute sa se raceasca in tava apoi cu un cutit scoteti-le din forma, asezati-le pe un gratar sa se raceasca.

Pentru sosul de capsuni:

Spalati bine capsunile apoi lasati-le sa se stoara sau cu un prosop stergeti-le usor. Taiati capsuni in 4 si punetii intr-o oala la foc mediu, adaugati si celelalte ingrediente si lasati sa fiarba pana cand obtineti o compozitie mai groasa si capsuni se sfarma usor.
Lasati sa se raceasca sosul.
Puteti folosii si capsuni congelate sau orice alt fruct de padure, metoada de preparare este aceiasi doar ca necesita mai mult timp de fierbere.
Cand doriti sa serviti cosuletele soateti ingetata din congelator, puneti cate o cupa de ingretata in fiecare cosulet iar deasupra turmati 2 lunguri de sos de capsuni.
Cosuletele se post pastre in loc uscat si o saptamana, iar sosul de capsuni depozitat intr-un recipient de plastic cu capac sta la frigider intre 2-4 zile.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.