[adsense float=’left’]Ingrediente:
5 dovlecei
300 g carne tocata
1 ceapa
1/2 pahar de vin
1/2 pahar pasta de rosii
mozzarella sau cascaval
sare,piper,busuioc
ulei de masline
Mod de preparare:
Taiem capetele dovleceilor, curatam coaja daca e nevoie, taiem pe lungime dovleceii si scobim in centru. Presaram cu sare dovleceii apoi tocam marunt miezul scobit.
Tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei. Adaugam miezul taiat marunt si il lasam pana este bine facut. Adaugam carnea tocata si amestecam pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana cand sosul scade. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam pasta de rosii, busuiocul si mai lasam sa fiara aproximativ 20 de minute.
Sucurgem de zeama dovleceii si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi umplem cu amestecul de carne tocata. Dam la cuptor aproximativ 30 de minute. Scoatem tava din cuptor presaram deasupra mozzarella taiata cubulete sau cascaval ras si dam din nou la cuptor pana cand mozzaralla se topeste si capata o culoare rumena. Pofta Buna!!!