Maioneza cu usturoi si sofran este perfecta pentru preparate tip fast food si salate. Este usor de preparat si sta la figider cateva zile acoperita cu folie alimentara.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
3 galbenusuri
3 catei de usturoi maricei
200 ml ulei de masline
200 ml ulei de floarea soarelui
cateva fire de sofran
1 lingura de mustar
zeama de la o jumatate de lamaie
sare si piper
Mod de preparare:
Puneti sofranul intr-un castronel mic sau o cescuta apoi turnati 2 linguri de apa clocotita peste el, lasati-l sa stea pana cand se raceste apa.
Puneti galbenusurile, mustarul, sarea, piperul, zeama de lamaie si sofranul cu tot cu apa intr-un bol apoi cu presa de usturoi presati usturoiul si punetil peste galbenusuri. Amestecati bine cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine galbenusurile cu celelalte ingrediente incepe-ti si adaugati cate un pic de ulei pana cand il terminati pe tot. Puneti sosul sa stea la rece si il puteti folosi la sandvisuri si salata. Prectic merge aroape cu orice chiar si cu paine proaspata si rosii.