Azi am pregatit o friptura de porc cu otet balsamic, mustar si rozmarin, perfecta, gustoasa si frageda. O friptura pe care daca o incercati odata o sa treca in topul listei.
Ingrediente:
6 cotlete de porc
100 ml ulei de masline
2 linguri de mustar
50 ml otet balsamic
5-6 fire de rozmarin tocate marunt
sare si piper dupa gust.
Patrunjele verde tocat pentru decor
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol toate ingredientele in afara de cotletele de porc, amestecati bine pana cand obtineti o emulsie.
Puneti bucatile de carne in marinata, amestecati bine astfel incat toata carnea sa fie acoperita. Acoperiti bolul cu o folie de alimentara. bagati bolul in frigider pentru cel putin 1 ora.
Incalziti cuptorul la 200 de grade apoi dupa ce s-au marinat cotletele asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le le cuptor pentru 45-60 d minute in functie de cat de groasa este taiata carnea.
Serviti friptura alturi de salata, orez fiert sau cartofi piure.