O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Pizza Margherita pe Blat de Mamaliga

Aveti mamaliga ramasa si nu stiti ce sa faceti cu ea? ei bine, iata o reteta super delicioasa foarte practica si rapida dedicata unei astfel de situatii.

Probabil veti fi surprinsi sau mirati de aceasta reteta dar va asigur ca este delicioasa.

Ori de cate ori fac mamaliga imi ramane destul de multa pe care o pot folosi la un alt preparat.

Intr-o seara, familia mi-a spus ca are pofta de pizza, stiind ca dureaza destul de mult pana cand fac aluatul de pizza, pana dospeste, iar apoi pana se coace, plus ca nu aveam nici drojdie in casa, mi-am adus aminte ca am mamaliga ramasa de la pranz pe care as putea sa o reinterpretez putin.

Asa ca m-am pus pe treaba si iata ce a iesit: o delicioasa pizza cu blat de mamaliga, care a fost yummmy.

Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi dimensiunea tavii pe care o voi folosi.

Daca ai pofta de o pizza delicioasa o poti avea in doar 30 de minute.
Ca si unitate de masura am folosit o cana de 250 g.

Pizza Margherita pe blat de mamaliga preparata acasa

Ingrediente:

  • 2 cani de mamaliga
  • 1/2 cana de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita pref de copt
  • 1 ou
  • 2/3 cana lapte
  • 1/2 cana de parmezan ras optional
  • 1/2 cana sos de pizza sau rosii in conserva
  • 200 g mozzarella
  • 1 rosie
  • cateva frunze de busuioc.
  • putin oregano uscat

Mod de preparare a blatului de mamaliga:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Intr-u castron mai mare amestecati foarte bine mamaliga cu faina, laptele, oul, preful de copt, parmazanul ras si sarea.

Ungeti o tava cu ulei apoi puneti mamaliga in tava( eu am facut-o intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm).
Daca doriti un blat mai subtire folositi o tava mai mare.

Bagati tava in cuptorul perincalzit si coaceti pana cand se formeaza o crusta deasupra, aproximativ 8-10 minute.
Intre timp taiati mozzarella in felii nu foarte subtiri si rosiile de asemenea.

Ce ingrediente punem pe blatul de pizza Margherita?

Scoateti tava din cuptor puneti rosiile taiate din conserva sau sosul de pizza peste mamaliga, presarati oregano uscat peste rosii. Puneti peste sos feliile de mozzarela si feliile de rosii taiate anterior. Bagati tava iar in cuptor pentru 13-15 minute sau pana cand se rumeneste pe margini mozzarella.

Cand este gata scoateti pizza din cuptor presarati deasupra frunze de busuioc si servit-o calda.

Pofta buna si spor la munca!

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.