Costitele glazurate cu miere si sos barbeque sunt printre principalele preparate indragite de Americani si pe buna dreptate, la ce gust bun au, oh, imi lasa gura apa. Va propun o reteta delicioasa pe care eu am pregatito saptamana trecuta.
Ingrediente:
1 sir de costite grosute dar fara grasime.
2 linguri de miere
2-3 linguri chili (optional)
2 lingurite boia de ardei
1 lingurita de usturoi pudra
1 lingurita sare
1/2 linurita piper
150 ml sos BBQ
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit inlaturati membrana din interiorul sirului de costite. Intr-un castron amestecati condimentele.
Imbracati costitele intr-un strat subtire de miere dizolvata intr-o lingurita de apa apoi presarati condimente pe toata suprafata costitelor.
Imveliti-le intr-o folie de aluminiu si lasati-le sa stea 30 de minute in frigider.
Dupa ce au stata la marinat bagatit-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru 2 ore jumate.
Dupa ce s-au copt in cuptor scoateti-le din folie apoi lasati-le sa se raceasca. Puteti sa le lasati si peste noapte, eu asa am procedat.
Incingeti un gratar apoi cand este fierbinte ungeti costitele pe ambele parti cu sos BBQ si puneti-le pe gratar.
Lasatile sa se prajeasca 10 minute pe ambele parti.
Cand sunt gata rumenite mai puneti-le pe un tocator si serviti-le cu sos BBQ alaturi.
Dupa parerea mea sunt cele mai fragede si gustoase costite pe care le-am mancat.