O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Inghetata

Tort de inghetata Mars

tort-de-inghetata-mars
Pentru ca este sezonul de vara si pentru ca tortul de inghetata snickers a trecut in timp recor ai mei au vrut inca o portie. Ei bine m-am gandit sa nu fie acelasi tort si sa incerc altul si daca anterior a fost snickers era logic sa trecem la mars. Nu este la fel de elaborat ca si celalalt dar nici din acesta nu mai am nici o bucatica.

Ingrediente:
6 batoane de cicolata mars 60 g bucata
300 ml lapte condensat
300 ml frisca lichida
3 oua
50 g ciocolata
un pic de ulei pentru uns tava
pentru caramel:
150 g zahar
200 g frisca lichida
2 linguri de miere
30 g unt
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Mai inati pregatiti o forma la alegere, eu am folosit o forma de chec din staniol de unica folosinta.
Tapetati forma cu folie alimentara apoi ungeti-o in strat subtire cu ulei de floarea soarelui.
Intr-o craticioara taiati cubulete 4 batoane de mars apoi adaugati 300 ml de lapte condensat. Puneti craticioara pe foc mediu mic si amestecati pana cand se topeste ciocolata. Puneti galbenusurile intr-un bol cu 1 lingura de zahar si batetile cu telul pana cand isi schimba culoarea, apoi turnati laptele condensat cu ciocolata fierbinte peste ele amestecand continu.
Treceti compozitia obtinuta prin sita. Lasati sa se raceasca.
Pana se raceste compozitia de mai sus preparati carameleul astfel:
Puneti zaharul intr-o cratita cu 1 lingura de apa. Lasati sa se topeasca zaharul apoi lasati sa fiarba pana cand incepe sa se caramelizeze, sa capete o culare maro auriu. Adaugati frisca lichida. Mare atentie este foarte fierbinte. Amestecati pana cand se omogenizeaza bine apoi adaugati untul, sarea. Lasati deoparte caramelul sa se raceasca putin.
Intr-un alt bol batati frisca ramasa spuma tare apoi adauagti compozitia de galbenusuri si frisca si batati in continuare pana cand se omogenizeaza bine.
Turnati compozitia in forma tapeteta cu folie alimentara, apoi turnati caramelul putin ingrosat peste. Bagati tava in congelator peste noapte.
Daca vreti da respectati exact straturile ciocolatei mars atunci Bagati compozitia de frisca si ciocolata in frigider pentru 2 ore in congelator, apoi scoateti-o si turnati caramelul deasupra. Bagati tava iar in congelator peste noapte. A doua zi scoateti tortul din forma ajutanadu-va de folia alimetara. Topiti 200 g ciocolata cu 2 linguri de frisca lichida si turnati-o peste tort. Puneti bucati de ciocolata mars deasurpra. Bagati iar tortul in congelator pentru 1 ora sau pana cand il serviti.
Sau puteti proceda ca si mine atunci cand nu mai aveti rabdare, ai mei au verificat gongeletorul la fiercar 1-2 ore sa vada daca este gata. Topiti 50 g ciocolata. Scoateti inghetata din forma si puneti-o pe un platou. Taiati cele 2 ciocolate mars in bucati si puneti-le deasupra apoi turnati cicolata topita in fir si serviti.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.