Un preparat usor de facut, plin de vitamine, cu putine calorii ideal pentur o masa de seara. Aceasta reteta este inspirata din retetele lui Gordon Ramsay.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 catei de usturoi
1 ardei iute
1 cm de ghimbir
2 fire de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
1 buchet de brocolii
1 ceasc de orez
sare si piper dupa gust
1 lingura sos de peste
2 oua
50 ml ulei
100 ml apa
Mod de prepararere:
Puneti orezul sa fiarba cu 3 cani de apa fierbine, condimentati cu sare. Cand este gata scotam orezul intr-un castron. Se poate folosi si orez ramas de la alt preparat.
Tocati marunt usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul il razuiti, punteti totul intr-un castron. Tocati marunt patrunjelul, desfaceti buchetele de brocolii si spalati-le bine. Puneti o tigaie pe foc cu ulei, lasati sa se incinga apoi adaugati usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, prajiti putin apoi adaugati brocoli, patrunjelul verde si apa. Lasati sa dea in clocot apoi adaugati si orezul fiert. Lasati sa fiarba bine. Intr-un bol bateti ouale cu un pic de sare. Cand s-a evaporta toata apa din tifaie amestecati continuu si lasati sa se prajeasca asa 5 minute apoi faceti un loc in mijlocul compozitiei si turnati ouala, condimentati cu sare, piper si sosul de peste, amestecati binet totul, mai lasati pe foc inca 2 minute pana cand s-a prajit si oul.
Serviti fierbinte cu ceapa verde si patreunjel tocat deasupra.