O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dressinguri si sosuri

Sos de smantana cu usturoi

sos-de-smantana-cu-usturoi
[adsense float=’left’]Sosul de smantana si usturoi se insoteste cu foarte multe preparate, ca sos alb langa pizza, langa Hamsii, cu cartofi pai, langa gratar si friptura, salate etc..
Ingrediente:
Smantana 250 ml
2 catei de usturoi,
50 ml ulei de floarea sorelui
sare si piper.

Mod de preparare:

Curatam usturoiul si il dam prin razatoarea mica (atentie la degete) sau il zdrobim cu presa de usturoi, mie imi place prima varinta deoarece usturoiul iese mai fin. Punem usturoiul pisat intr-un castron presaram un pic de sare si frecam bine cu o lingura adaugand usor cate un pic de ulei ca si la maioneza. Dupa ce am incorporat uleiul adaugam smantana, amestecam bine si gustam sa vedem daca ne mai trebuie sare, adaugam piperul si gata sosul. Nimic mai simplu de atat.
In loc de smatana puteti folosi iaurt.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.