O reteta super gustoasa.
Ingrediente:
4 linguri de unt topit, plus inca un pic pentru uns tava
1/4 ceasca pudra de cacao neindulcita
3/4 ceasca făină
1 linguriță ghimbir
1 sfert lingurita nucsoara macinata
1 sfert lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara pudra
Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
Jumătate cană de zahăr
1/4 ceasca miere
1 ou mare
1/4 ceasca iaurt
Jumătate ceasca fulgi de ciocolata optional
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalziti cuptorul la 180 grade, apoi tapetati o tava cu hartie de copt.
2. Amestecati toate ingredintele uscate impreuna, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si fulgi de ciocolata.
3. Mierea, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se topesc, cand s-au topit se adauga toate mirodeniile, ghimbirul ras sau pudra, scortisoara, nucsoara si cuisoarele, amestecati bine pana cand zaharul s-a topit. Dupa ce s-a topit zaharul adaugati iaurtul amestecati bine dupa care adaugati si oul. Cand adaugati oul aveti grija sa nu fie fierbinte compozitia.
3. Turnati compozitia respectiba peste faina si farmantati bine. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios mai adaugati faina. Aluatul trebuie sa fie doar foarte putin lipicios, sa se poata forma bilute sau daca o faceti in tava ca si mine o puteti lasa mai moale. Din aceasta compozitie trebuie sa va iasa 16 bile.
4. Puneti bilele in tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptor pentru 15 minute, nu mai mult deoarece turta dulce se va intari.
Eu am facut-o in tava de aceasta data si a iesit nemaipomenit, depinde de dumneavoastra cum preferati. Deasupra puteti sa faceti o glazura dintr-un albus de ou si 2 linguri de zahar pudra pe care o intindeti deasupra cat turta dulce este inca fierbinte la 2 minute dupa ce ati scos-o din cuptor. Sau daca ati facut bilute atunci tavaliti bilutele prin albusul batut spuma dupa 2 minute de cand ati scos tava din cuptor sau ca sa nu fie prea dulce eu am presarat foarte putin zahar pudra deasupra.