O retata treditionala Italiana pe baza de frisca si cafea. Este un desert gustos care se poate prepara cu o multime de arome si gusturi. Eu va propun o retata pe baza de cafea, preferata mea 🙂 .
Ingrediente:
3 linguri de zahar
300 ml frisca lichida batuta
3 galbenusuri de ou la temperatura camrei
2 cescute de cafea expreso (cescuta trebuie sa fie foarte mica in stil italian, aproximativ 30 de ml de cafea concentreta)
2 lingurite de ness
Mod de preparare:
Puneti ness-ul in cafeaua proaspat facuta, amestecati bine pana cand se topeste apoi adaugati si 1 lingurita de zahar.
Lasati cafeaua sa se raceasca. Puneti galbenusurile si cele 3 linguri de zahar intr-un castron si incepeti sa le batati cu un mixer pana cand isi schimba culoarea si devin pufoase. Adaugati cafeaua si frisca apoi amestecati bine ci o patula. Potriviti compozitia la gust, vedeti daca mai trebuie zahar.
Turnati compozitia intr-o forma unsa cu putin unt sau tapatata cu folie alimetara. Bagati forma in congelator pentru cateva ore.
Soateti forma din congelator cu 10 minute inainte de serbire.