O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Panna Cotta

Aceasta este reteta originala de panna Cotta, om obtinut-o de la un mare bucatar Italin pe nume Antonio Mirelli.

Iata de ce ingrediente avem nevoie:
1 l frisca lichida
300 g zahar pudra
1 esenta de vanilie
6 foi de gelatina
1 piersica pentru decor

Mod de preparare:
Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Puneti frisca lichida pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Pentru un plus de aspect puteti adauga semintele de la o pastaie de vanilie.
Cand a inceput sa fiarba opriti focul, lasati 10 minute sa se odihneasca apoi puneti foile de gelatina in frisca inca fierbinte.
Amestecati bine cu un tel pana cand se topeste toata gelatina.
Dupa ce s-a topit gelatina turnati frisca intr-o forma la alegere ( eu am avut o forma pentru budinci) unsa cu putin ulei vegetal fara gust. Bagati forma in frigider pentru cel putin 5 ore, cel mai bine este sa o lasti peste noapte.
Dupa ce s-a intarit Panna cotta, baati forma in putina apa calda pentru 2 minute, astfel va iesi mai usor din forma. Sau puteti sa tapetati forma cu folie alimentara inainte de a turna frisca in forma.
Taiati o piersica in jumatate, scoateti samburele si feliati jumatatile in felii subtiri.

* Daca folositi frisca lichida vegetala indulcita, nu mai adaugati zahar.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.