O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Bastonase insiropate

bastonase insiropate
[adsense float=’left’]Bastonase insiropate
Ingrediente:
240 ml de apa
60 g de unt
300 g de faina
un varf de lingurita sare
1 lingura de gris fin
4 oua
ulei pentru prajit
Pentru sirop:
1 cana de zahar
1 cana de apa
Scortisoara sau cardamon
1 lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare:
Acesta este un desert arabesc foarte gustos si rapid de facut.
Prima data faceti siropul deoarece acesta trebuie sa se raceasca, puneti apa cu zaharul la fiert, lasti sa fiarba 10 minute apoi adaugati lamaia si scortisoara si opriti focul, lasati sa se raceasca.
Apa si untul se pun la foc mediu pana incepe sa fiarba. Amestecati faina cu sarea si grisul, apoi in apa care clocoteste turnati toate ingredientele uscate si amestecati bine, este gata cand aluatul nu se mai lipeste de marginei.
Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca putin apoi adaugati cate un ou pe rand pana le incorporati pe toate 4. Duap ce ati incorporat toate ouale puneti aluatul intr-un pos cu sprit, puneti uleiul la incins, cel mai bine ar fi sa folositi un Wok sau o cratita mai adanca, si cu ajutorul posului cu sprit si cu o foarfeca turnati bastonasele in ulei in timp ce taiati cu foarfeca aluatul la marimea dorita, de obicei cam 10 cm. Lasati sa se rumeneasca bine apoi le scoateti pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei 2-3 minute dupa care le bagati in siropul de zahar rece. Le lasati sa absoarba bine din acel sirop apoi le scoateti pe un platou mai adanc. Se servesc reci.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.