O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulceturi gemuri si compoturi

Dulceata de capsuni

Dulceata capsuni
Dulceata de capsuni

Ingrediente:
1 kg zahar
1 1/2 kg capsuni
2 linguri zeama de lamaie
3 pahare apa

Mod de preparare:

Se aleg capsuni rotunde, fara defecte proaspete si tari. Li se scoate codita si se spala in apa rece apoi se pun la scurs pe un prosop asezandu-le cu partea mai lata in jos.
In acest timp se pune la fiert zaharul si se lasa sa dea in clocot iar atunci adaugam o lingura din zeama de lamaie apoi se fierbe pana scade la 3/4 din cantitate ( ca sa stim sigur ca siropul este bine fiert punem intr-o cana apa rece, luam cu o lingurita din sirop si picuram in apa daca se formeaza un bob de mazare este gata, daca se dizolva se mai fierbe). Se ia cratita de pe foc si se adauga capsunii se lasa 5 minute ca acestia sa-si lase zeama lor apoi se mai fierb 10 minute. Cand dulceata este aproape gata se adauga restu de zeama de lamaie. Se lasa la racit apoi se pune in borcane si se depoziteaza in loc racoros si intunecat ferit de soare.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.