O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Inghetata

Inghetata de banane coapte

inghetat de banane coapte
[adsense float=’left’]Inghetata de banane coapte
Ingrediente:
3 banane coapte mijlocii decojite
1/3 ceasca de zahar brun,
1 lingura unt (sărat sau nesărat),taiat in bucati mici,
1 1/2 cesti de lapte,
Zahar tos 2 linguri,
1/2 lingurita de extract de vanilie,
Sucul de 1 lamaie,
1/4 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 400 grade F.
inghetata de banane 1
Se taie bananele in bucati mici si le amestecati cu zahar brun si untul intr-un vas termorezistent. Coaceți timp de 40 minute, amestecând o data in timpul coacerii, pana cand bananele sunt rumenite si gatite bine.
inghetata de banane blender
Goliti banane si siropul gros din vasul de copt intr-un blender. Se adauga laptele, zaharul tos, vanilie, sucul de lamaie si sare, se face un piure.
Puneti amestecul timp de cel putin 8 ore (sau peste noapte) în frigider, apoi se congeleaza în masina de înghetata în conformitate cu instrucțiunile producătorului masini de inghetata. In cazul în care amestecul de inghetata este prea gros pentru a se turna în masina dvs de inghetata, se amesteca cu putin lapte pentru a se subtia.
Daca nu aveti masina de inghetata procedati in felul urmator: puneti compozitia intr-un vas mai mare de plastic cu capac si bagati-l la congelator pentru 3 ore, apoi scoateti vasul si amestecati compozitia cu mixerul pana observati ca se omogenizeaza putin, mai bagati la congelator pentru 1 ora apoi mixati iar, repetati operatiunea inca de 2 ori apoi lasati inghetat la congelator pana in momentul servirii.
Se poate servii cu toping de ciocolata si alune si stafide presarate deasupra sau cu frisca.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.