[adsense float=’left’]Aripi la cuptor cu cartofi
Ingrediente:
Aripi de pui 1 kg
Cartofi 1 kg
unt 50 g
Patrunjel verde
Boia de ardei dulce sau iute dupa gust, piper, sare
Mod de preparare
Aripioarele si cartofii se spala si se curata. Cartofii se taie rondele. Aripioarele se ung cu unt topit si se condimenteaza cu sare piper si boia de ardei. Se aseaza in tava unsa cu unt cartofii dati cu untul ramas si sare, apoi se aseaza deasupra lor aripioarelele de pui, se adauga 50 ml apa, se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se da la cuptor la 180 grade pana cartofi sunt aproape gata. Se ia folia de deasupra si se baga tava inapoi in cuptor neacoperita pana se rumenesc bine aripioarelele de pui. Cand sunt gata se pot stropii cu un pic de zeama de lamaie si presara cu patrunjel verde.