Ciorba de miel si salata verde
Ingrediente:
Carne de miel 500 g,
ceapa verde 300 g,
salata verde 1 bucata
patrunjel verde
2 legaturi,
leustean 1 legatura,
usturoi verde 1 legatura,
ulei cam 100 ml,
oua 2 buc,
otet 50 ml,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea de miel se curata de pielite, se spala, se portioneaza, se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza din cand in cand, daca nu se ia spuma ciorba se strica mult mai repede si are un gust mai amarui. Salata se spala si se taie fasii, iar verdeturile se toaca marunt si se adauga la ciorba in momentul in care carnea este aproape gata.
Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei cateva minute apoi se pune in ciorba. Se adauga otetul, sarea si piperul dupa gust. Ouale se bat, se adauga un pic de apa cam 50 ml apoi se varsa incet in ciorba amestecand continu.