Clatite cu inghetata de vanilie si toping de capsuni
Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite:
250 g faina
550 ml lapte
2 oua
50 ml ulei sau unt topit
1 varf cutit sare
1 zahar vanilat
Pentru toping:
250 g capsuni
100 g zahar
zeama de la o lamaie
3 linguri de apa
Inghetata de vailie
Mod de preparare:
Se face aluatul de clatite amestecand faina, ouale, sarea, zaharul vanilat si laptele turnat cate un pic pentru a nu face cocoloase. Acest aluat se lasa la frigider 20 minute sa se odihneasca.
In timpul in care sta aluatul la frigider preparam topingul astfel: Capsunile le spalam si le curatm de codite apoi le punem intr-un blender si le facem pasta. Pasta obtinuta o pune-m intro craticioara cu zaharul si cele 3 linguri de apa si zeama de lamaie, lasam sa fiarba pana se reduce cantitatea de lichid la jumatate, consistenta trebuie sa die mai groasa.
Scoatem aluatul din frigider, punem o tigaie la incins si stropim cu un pic de ulei sau unt topit, cu ajutorul unui plonic turnam compozitia in tigaie ai invartim tigaia sa se intinda pe toata suprefata ei aluatul. Daca vi se pare ca aluatul este prea gros puteti subtia cu un pic de lapte. Daca vreti sa umpleti clatita cu finetti aceasta trebuie unsa cand este calda clatita. Faceti clatite din toata compozitia apoi le ungeti cu gem, ciocolata sau cu ce credeti voi de cuvinta si le impachetati in 4.
Luati o clatita umpluta si puneti-o pe o farfurie apoi puneti o cupa sau doua de inghetata de vanilie si deasupra turnati din topingul de capsuni fierbinte, deasupra puteti presara fulgi de ciocolata.