O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Tarta cu branza

Cheese Tart
[adsense float=’left’]Tarta cu branza
Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de:
150 g faina
70 g unt
50 g amidon
un varf de cutit de sare

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci
150 g zahar
2 linguri faina
3 oua
250 ml smantana
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
si stafide optional

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul amestcam faina cu amidonul, sarea si untul moale, amestecarea se face repede sa nu se inmoaie prea tare untul apoi se adauga 50 ml apa rece, se mai framanta putin, apoi se baga aluatul intr-o folie sau o punga cu buzunar si apoi la frigider 20 minute.

Dupa cele 20 minute se intine foaia pe o planseta tapetata cu faina dupa care se pune in forma unsa cu unt. Intepam aluatul cu furculita apoi punem deasupra o foaie de copt peste care turnam orez in strat gos apoi dam la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem tava din cuptor, o golim de orez si turnam umplutura preparata astfel: Se mixeaza branza de vaci cu smantana, apoi se adauga zaharul, faina, ouale, coaja de lamaieesenta de vanilie si stafide optional. Se da tarta la cuptor 55 minute, apoi se lasa la racit complet.

La servire tarta cu branza se poate garnisi cu frisca batura si fructe taiate marunt.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.